iPad, una revolució a mitges

El secret més ben guardat d’Apple ha estat desvetllat. El seu esperat tablet de pantalla tàctil, que es dirà iPad (i no iSlate, com s’havia especulat) té tota la pinta d’un iPhone gegant.

Steve Jobbs, fundador i director general d’Apple, el va presentar dimecres com un aparell que permet navegar per Internet, llegir i escriure e-mails, contemplar fotografies, veure videos, llegir llibres electrònics, jugar a videojocs o escoltar música millor que amb un portàtil o un telèfon mòbil.

L’iPad té un gruix de 1,5 cms i pesa 680 grams, una batería que aguanta 10 hores i 140.000 aplicacions disponibles. Quan arribi a les botigues d’Estats Units, en unes setmanes, el model més barat es vendrà per 499 dólars, un preu molt inferior al que s’esperava.
iTunes a l'iPad
La companyia de la poma ha tornat a donar un cop d’efecte pel que fa al disseny i la funcionalitat: l’iPad és prim, lleuger, ràpid, intuitiu i fàcil de fer servir. A més, es podran descarregar directament llibres electrònics i edicions adaptades de diaris, el que obre la porta al resorgiment d’una indústria periodística força tocada per la crisi.
TNYT a l'iPadPerò no tot són flors i violes. Les crítiques se centren més en el que li falta a la nova joia d’Apple que no pas en el que té.

La principal mancança de l’iPad és que, com que no té multifunció, no es pot tenir més d’una aplicació oberta al mateix temps. I així és difícil que pugui competir amb els netbooks o els portàtils. Tampoc porta webcam ni permet veure videos en format flash, un dels més habituals a Internet.

Si a això li afegim que l’excessiva il·luminació de la pantalla pot dificultar la lectura d’e-books i que el teclat tàctil és poc pràctic, no és estrany que alguns -potser exageradament- prefereixin parlar d’iBluff en lloc d’iPad.

Anuncis


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s