Spotify jubila els pirates

Les descàrregues il·legals de música per Internet estan en el punt de mira del Govern, que ha elaborat una polèmica llei per tencar les webs que facin negoci per aquesta via. La decisió adoptada per la pressió de la industria i de l’SGAE ha posat en peu de guerra els internautes espanyols.

La llei, però, neix ja obsoleta. Si bé Espanya s’ha caracteritzat per ser un dels païssos amb major índex de descàrregues il·legals, en els últims anys s’han vist frenades per l’arribada de noves webs musicals com Last.fm, nascuda als EEUU i que va ser adquirida per la CBS, Blip.fm o les hispàniques Rockola.fm i Yes.fm.

Totes elles combinen l’oferta musical amb una xarxa social, de manera que els usuaris reben recomanacions en funció de les cançons que escolten i poden fer-se amics d’altres usuaris que tenen gusts similars. Es tracta de serveis en línea habitualment gratuïts, però que també ofereixen algunes funcionalitats de pagament, i operen amb la cobertura legal d’acords amb entitats gestores de drets d’autor o amb les mateixes discogràfiques.

La revolució de la música legal a Internet, però, té segell suec i es diu Spotify. Nascuda el 2006 amb la participació de la indústria discogràfica, ja suma 7,5 milions d’usuaris en els sis països on té presència, dels quals 1,5 a Espanya, i prepara el salt als EEUU.

El seu funcionament -només a partir d’un cercador- és molt més simple, però només s’hi pot accedir gratuitament per invitació d’un usuari que ja en sigui membre. Si no, s’han de pagar els 9,99 euros mensuals del servei Premium que donen dret a escoltar les cançons sense publicitat i a descarregar-se l’aplicació per poder gaudir del servei al móvil.

Anuncis


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s