MySpace es queda sense espai

Els negocis digitals segueixen un ritme tan accelerat com el de l’evolució d’Internet. Les empreses que ara dominen la Xarxa no existien fa un parell de dècades i han acabat per desbancar sòlides companyies amb un llarg historial. D’altres, però, no han tingut tanta sort i han acabat per perdre la lluentor que tenien fa molts pocs anys. Com la xarxa social MySpace, que acaba d’anunciar que acomiadarà uns 500 treballadors, pràcticament la meitat de la plantilla, quan el 2009 ja n’havia fet fora el 30%.

La joia de la corona digital del magnat australià dels mitjans de comunicació Rupert Murdoch, que el 2006 va valorar la companyia ens 6.000 milions de dòlars només un any després d’haver-la comprat per 580 milions, està molt tocada. MySpace era la primera xarxa social del món amb 114 milions d’usuaris el juny de 2007. Facebook en tenia aleshores només 50, però al 2008 li va passar al davant amb 130 milions d’usuaris. I el declivi de MySpace ha estat directament proporcional a l’explosió del seu principal rival, que ja en suma uns 600 milions.

Els acomiadaments obren seriosos interrogants no només sobre el futur de la pròpia xarxa, que s’ha acabat especialitzant en perfils de grups de música i cantants emergents, si no també sobre la viabilitat d’altres xarxes socials que, tot i l’èxit d’audiència, encara no tenen un model de negoci. Fins al punt que ja se senten veus apocalíptiques sobre el perill d’una nova bombolla com la que va enfonsar nombroses empreses d’Internet l’any 2000, encara que alguns fets com les recents valoracions –estratosfèriques- que s’han fet d’empreses com Facebook, Twitter o Groupon s’entestin a desmentir-ho.

 

Anuncis


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s