La nova batalla de les aplicacions mòbils

La guerra de les aplicacions, petits programes especials per a mòbils intel·ligents (smartphones), es lliurarà aviat a les tabletes. L’arribada de l’iPhone el 2007, amb el seu estol de programets disponibles des de l’App Store, va marcar un abans i un després. Va ser la inspiració que va portar a Google a plantar cara a Apple en l’àmbit de la telefonia mòbil amb el seu propi sistema operatiu –Android- que arribava també amb botiga d’aplicacions incorporada, l’Android Market.


L’esperada proliferació de tabletes arran de l’aparició de l’iPad, encara que fins ara hi ha hagut més promeses que realitats, farà que la batalla per les aplicacions es traslladi també als nous dispositius. Per ara Apple té avantatge ja que compta amb unes 300.000 aplicacions i el mes passat va superar els 10.000 milions de descàrregues. L’Android Market, que acaba d’estrenar versió web, la segueix amb 200.000 i altres companyies com Nokia (Ovistore), Blackberry i Microsoft també tenen botiga pròpia.

Els dubtes, però, es plantegen des del punt de vista del model de negoci en un mercat que va moure 6.000 milions d’euros el 2010. Desenvolupadors de tot el món dediquen molt temps a crear-ne de noves contínuament, encara que la majoria de les aplicacions son gratuïtes o de molt baix preu, i es deixen d’utilitzar pocs dies després de ser descarregades. També aquí Apple amb una plataforma tancada i un sistema de pagament molt eficaç té avantatge sobre la plataforma oberta de Google. A més a més, l’oferta està totalment dominada pels jocs –amb el supervendes Angry Birds al capdavant- o per serveis de dubtosa utilitat com el que s’acaba de llençar per confessar els pecats des de l’iPhone per 1,99 dòlars.

Aquí teniu un video explicatiu (en anglès) on es comparen App Store i l’Android Market.

Anuncis


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s