L’extinció dels SMS

El missatge de text pel mòbil té els dies comptats. La creació d’aplicacions de missatgeria per als telèfons intel•ligents (smartphones) i l’ús creixent del correu electrònic i de les xarxes socials als mòbils –gràcies a les ofertes de tarifes planes de dades- estan canviant els hàbits dels usuaris i han fet caure notablement l’enviament dels tradicionals SMS i MMS.

Els ingressos de les companyies telefòniques per aquest tipus de missatges van recular quasi un 20% el primer semestre del 2010 a Espanya. Una pèrdua notable que afecta seriosament els seus beneficis ja que ens enviem uns 9.000 milions de SMS l’any i es calcula que la rendibilitat dels missatges de text és fins a 600 vegades –sí, 600- superior a la d’una trucada i són milers de vegades més profitosos que l’enviament de correu amb tarifa plana.

La culpa d’aquesta caiguda la tenen la popularització dels mòbils amb connexió a Internet que han facilitat l’enviament de missatges directes a través de xarxes socials com Facebook, Twitter o Tuenti i que han impulsat l’aparició d’aplicacions com WhatsApp, que permet intercanviar missatges a usuaris que disposin d’aquesta aplicació independentment del telèfon que facin servir. Els que utilitzen la Blackberry tenen també una aplicació pròpia exclusiva per comunicar-se gratuïtament només amb els que tenen aquest tipus de telèfon.

Però les operadores hauran de començar a aprendre a viure sense aquests ingressos o buscar-los per altres vies ja que un informe que s’acaba de conèixer pronostica que l’enviament de missatges curts de text caurà un 20% més els pròxims dos anys –i encara més entre els joves de 15 a 24 anys- i alerta que la tendència es mantindrà en el futur.

Anuncis


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s