Ja som 300 milions a Twitter

@jfdomene
Twitter, la xarxa social de microblogging que permet comunicar-se amb missatges de fins a 140 caràcters (anomenats ‘tweets’ o piulades), acaba de superar la barrera dels 300 milions d’usuaris. A més a més, la dada posa de manifest un ritme de creixement espectacular ja que fa només un mes hi havia 200 milions de ‘tuitaires’. Una xifra prou espectacular si no fos perquè la reina del ball, Facebook, en té 600 milions.

Però les llums aparents de Twitter amaguen algunes ombres que podrien acabar amenaçant la sostenibilitat a llarg termini del servei. Per una banda, el seu propi funcionament exigeix un nivell d’experimentació digital relativament elevat o com a mínim superior al que es necessita a altres xarxes molt populars com Facebook, Linkedin, Flickr o Youtube, entre d’altres. La particularitat de conceptes únics de la xarxa de les piulades com les mentions, els retweets i la divisió entre followers (seguidors) i followings (seguits) tampoc hi ajuda gaire.

El resultat és que, tot i que se’n creen uns 750.000 nous comptes al dia, només un 30% dels usuaris inscrits es poden considerar ‘actius’. El 70% restant es consideren ‘muts’ o directament ‘zombis’. El més preocupant, però, son els minsos resultats econòmics de Twitter. Tot i recollir 1.500 milions de dòlars d’inversió al 2010, va tencar l’any amb uns ingressos de 45 milions. Mentrestant, un competidor directe com Facebook va facturar 2.000 milions de dòlars. I encara que no és gens menyspreable la valoració de la companyia de l’ocellet, 3.700 milions de dòlars, queLinkedinda molt lluny d’altres com la xarxa professional  (4.500 milions) i a anys llum de Facebook (entre 50.000 i 100.000 milions de dòlars).Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s