Per uns nous ajuntaments més 2.0

Avui ens llevem amb nous ajuntaments, després que aquest dissabte hagin près possessió els nous consistoris sortits de les eleccions del 22 de maig. Un fet que afectarà la vida de milions de ciutadans perquè els municipis son el nivell de l’administració que –teòricament- està més a prop dels seus problemes. A la pràctica ja es veurà. Com es veurà també fins a quin punt els nous governants locals recorren a Internet i als mitjans digitals per millorar la seva relació amb la ciutadania o per conèixer millor les seves inquietuds. La situació, de moment, no és per tirar coets.

És la conclusió a la que arriba un dels informes més complets que s’ha fet sobre la visibilitat de les ciutats i dels ajuntaments en la web 2.0. Tot i que es va publicar el 2009, la radiografia que ens ofereix és bastant actual perquè la crisi ha fet que les administracions hagin destinat pocs recursos a millorar el seu perfil social a Internet en els últims anys. La majoria de les ciutats analitzades fan servir la web com un aparador estàtic d’informació sobre l’oferta sociocultural de la ciutat i els diferents serveis municipals, enlloc de convertir-la en un lloc de trobada i de conversa amb els ciutadans.

L’informe destaca que la presència dels ajuntaments a Internet és per a la majoria un simple tràmit administratiu, quan s’hauria de considerar una de les decisions estratègiques més importants de la ciutat. Els preocupa bàsicament el disseny, però s’obliden de qüestions bàsiques a la Xarxa com el posicionament de la web, la reputació digital o la tecnologia. Esperem que la renovació a les sales de plens es traslladi també a l’orientació que els consistoris donen a la seva presència a Internet.Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s