Google+ és més

El regnat de Facebook perilla amb el llançament de Google+. La nova xarxa social que Google ha obert aquesta setmana representa una seriosa amenaça, segons els privilegiats que hi han accedit a través d’un exclusiu sistema d’invitacions.

Google plus, diuen, millora algunes prestacions de la competència: els ‘Cercles’ son una versió intel·ligent de les llistes d’amics i els ‘Interessos’, l’evolució dels grups de Facebook. I a més introdueix algunes novetats que han causat furor entre els primers usuaris. Com el videoxat col·lectiu que permet a un grup d’amics connectar la seva webcam de forma simultània i parlar alhora, o les funcionalitats de la  versió mòbil per geolocalitzar missatges, pujar fotos i fer plans en grup amb una nova eina de missatgeria. Google també marca distàncies en el terreny de la privacitat, el punt feble de Facebook, deixant més llibertat als usuaris per gestionar les seves dades personals.

El llançament va generar tanta expectació que Google va haver de tencar el registre de nous usuaris. Després de fracassar amb Wave i Buzz, sembla que l’empresa del cercador ha fet un pas en la direcció correcta per ocupar un lloc de privilegi en el món de les xarxes socials. Ara s’esperen noves passes orientades a potenciar els jocs socials dins Google +.

Però a Facebook se’ls hi ha girat feina. També hauran d’estar atents als moviments de MySpace. El magnat Rupert Murdoch acaba de vendre aquesta xarxa social, que patia una greu crisi, per 35 milions de dòlars. Fa només sis anys la va comprar per 580 milions. Un mal negoci, encara que els nous propietaris, amb el cantant Justin Timberlake al capdavant, tenen grans plans de futur per al nou MySpace.

Més informació: Si vols més detalls de Google+, mira aquests interessants vídeos.

  • Videoxat en grup
  • Cercles
  • Interessos
  • Missatgeria mòbil en grup


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s